Vendehals i nettet

Vendehals er en spesiell skapning, og det er ikke så ofte de fanges inn for ringmerking. Den 1. mai var jeg så heldig å få en i nettet jeg kunne studere på nært hold. Hannen og hunnen er like, så jeg vet ikke kjønnet. Ryggtegninger og fargen på iris i øyet tyder på at dette er en 2K fugl.

vendehals

Vendehals er kjent for å vri på hodet som en slange for å skremme unna predatorer. Her har jeg lagt til en liten video av fuglen jeg fanget, men den hadde nok for lengst skjønt at det ikke nyttet å skremme meg unna og vrei ikke så mye på hodet lenger.

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • stein langerud5. juni 2015 kl 08:00
  • Svar

  Hadde en vendehals hoppende rundt på plen her i går opptatt med å sanke mat,aldri sett en før så det var gøy, når jeg hørte lydopptak av den så gjenkjente jeg den (ofte å høre heromkring ) 🙂

  1. Ja, veldig karakteristisk lyd som høres godt om man har lært seg den 🙂

  • borghild neverdal30. juni 2015 kl 08:38
  • Svar

  Kann Vendehalsen drepe andres unger vist han vil ha kassen ?

  1. Det har jeg ikke sett eller hørt, men det kan vel ikke utelukkes, på samme måte som at andre arter kan gjøre det samme. Konkurransen er hard i naturen 🙂

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.