«

»

Løvmeiskull

Den 25. mai var det på tide å sjekke de nye løvmeiskassene som jeg satt opp tidligere i vår, og gleden var stor da det lå løvmeis på egg i den ene av de tre kassene. Her var det ruging på gang, hvor mange egg det var fikk jeg ikke sett.

Løvmeis på egg

Planen var å komme tilbake når ungene var blitt store nok for ringmerking. Det ble imidlertid mange kalde og våte dager, og jeg hadde mange kasser med avbrutt hekking i området. Spenningen var derfor stor når jeg skulle sjekke løvmeiskassa igjen senere i juni. Det viste seg at det var liv i kassa, men bare to unger hadde vokst opp. Til tross for det var jeg veldig fornøyd med at to unger etter hvert kom på vingene, ringmerket og registrert. Så er det bare å følge med og se om noen av løvmeisene vender tilbake til plassen igjen senere.

2 kommentarer

 1. Gunnar Iversen

  Hei! Er det mulig å få mål på løvmeiskassene? Vi har besøk av dem på fuglebtettet.
  gunnariiversen@yahoo.com

  1. Morten

   Hei. Ja det kan du få. Disse er ca. 24cm høye. Innvendig mål er 73x85mm, altså ganske trange. Innflyvingshull er 27 mm i diameter. Du kan se mer på posten her
   http://www.mortennysveen.com/?p=4947
   Lykke til
   Hilsen Morten

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>