Vinterforing 2016

Vinteren satt inn for fullt til slutt og januar ble av den kalde sorten. Etter noen milde dager har det nå igjen blitt kjølig, og det er viktig å fortsette med jevn foring fremover. I dag tok jeg med kameraet og satt meg i kamuflasjeteltet jeg satt opp forrige helg. Målet var å prøve å få et dokumentasjonsbilde på likheten mellom granmeis og løvmeis. Ikke så enkelt da de er raske og mye skal til for at de stiller seg opp ved siden av hverandre. Jeg fikk til et brukbart bilde hvor man kan se hvor like de egentlig er. Kvaliteten er ikke den beste, og jeg skal prøve å gjenta forsøket senere.

granmeis og løvmeis

Ellers var det også mange andre fugler som stakk innom. Jeg er ikke vant til overvintrende svarttrost og bjørkefink, men disse to på bildene under har vært her siden i desember. Det var flere bjørkefinker, men de forduftet da kulda satte inn for alvor

svarttrost hann

bjørkefink

Flaggspett, gråsisik, svartmeis, dompap, blåmeis, kjøttmeis, spettmeis, nøtteskrike, skjære og gulspurv var også innom i løpet av den timen jeg satt der. Her er et par bilder til

nøtteskrike

flaggspett

gråsisik

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.