Prøver ny kasse for vintererle

Etter hvert har jeg fått litt erfaring om hvordan vintererla velger sine krypinn her ved bekken.  Nå har jeg konstruert denne enkle kassa og satt den oppunder takutspringet hvor den har holdt til flere ganger tidligere. Sprekken inn på kaldloftet må nemlig tettes nå, har jeg bestemt, og jeg må få opp takrenner. Da forsvinner hylleplassen hvor en del av reirene har blitt lagt. Jeg har fått vintererla til å hekke i kasse tidligere, men den var litt annerledes utformet og det er noen år siden den ble brukt. Nå tror jeg det er på tide å forsøke en ny variant, som dessuten er vendt mer mot bekken. Kassa har et lokk det er lett å åpne ved eventuell ringmerking av unger

vintererlekasse

Når jeg først var i gang laget jeg to til vintererle, og tenkte at kanskje også gråfluesnapperen ville trives med en slik en. Den gjorde jeg litt mindre og laget to av den også. Her er alle fire i en stabel før beising

kasser

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Marius Holmsand on 1. april 2016 at 22:44
  • Svar

  Hei Morten.

  Disse kassene så ikke dumme ut! tror jeg låner ideen din her. Har noen plasser jeg ofte ser vintererle. Tenker å plassere dem i forbindelse med bru over bekk. Det kan jo fort bli heim for Fossekall også.

  Knall hjemmeside forresten!!

  Marius

  1. Hei Marius og takk for sist. Ja prøv i vei, jeg skal oppdatere her om det skjer noe 🙂

  • Jostein bidtnes on 29. januar 2018 at 21:06
  • Svar

  Fikk du nå vintererle i kassene ? Hadde vært morsomt å lage ei slik kasse har du nå mål på den ? Jostein

  • Morten Winness on 7. april 2018 at 12:05
  • Svar

  Hei
  Hva er målene på vintererle/grå fluesnapper kassene?

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.