Bolig for spurveugle

Jeg har hengt ut to nye boliger for spurveugle. Denne gangen ble det kubber som jeg hullet ut med motorsag, da plankekassene mine ikke har gitt rare resultatet de siste årene. Så er det bare å vente. De passet fint inn i miljøet da.

spurveugleholk

spurveugleholk

2 kommentarer

  • Jan Litland on 27. desember 2016 at 14:15
  • Svar

  Hei.

  Blir overrasket visst du får spurveuglehekking i disse kassene.
  Som du vet er spurveuglen veldig skeptisk og vanskelig og få til og hekke i kasser.
  Visst du lager kassene ca 70-80cm høye med hull 45mm midt på kassen og med tunnel minimum 6cm vil du garantert få hekking i kasser.

  Mvh Jan Litland.

  1. Hei. Takk for forslag. Det er ca. 50-60 mm tunnel i disse, men selve åpningen ble for stor. Det så jeg ikke før de var hengt opp. 50 mm står det i en eldre bok jeg har, men jeg ser at de fleste anbefaler noe mindre. Jeg har derfor laget noen nye, og kan sikkert lage fler som er høyere også. Så får vi se hvordan det går. Det var forresten hekking i begge kassene på bildene i år, kjøttmeis i den ene og blåmeis i den andre ?

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.