Gulspurv 2K

Jeg ringmerket to gulspurver i dag, begge 2-årige hanner. De var ikke kommet like langt i utviklingen av skikkelig sommerdrakt, det er jo fortsatt litt tidlig på våren, så den ene var mer knallgul enn den andre. På denne tiden av året er det fortsatt mulig å skille 2-åringene fra de eldre fuglene. Det vanligste er å sjekke stjertfjærene. Hos 2K fugler er disse spisse i formen og i tillegg ganske slitte nå. Hos eldre fugler er tuppen av stjertfjærene mer avrundet.

Her er den ene hannen med sine slitte, spisse stjertfjær

gulspurv hann

gulspurv-stjert

4 kommentarer

Hopp over til kommentarskjema

  • Bjørg S9. april 2016 kl 11:59
  • Svar

  Hei.

  2k-fugler er vel ett år, ikke to? 🙂

  1. Hei Bjørg! Jeg skriver ikke at 2K-fuglene er to år gamle, men at de er toåringer, altså inne i sitt andre leveår. En helt vanlig måte å bestemme fugler alder på, selv om de ikke har passert dagen de ble født året før. Fugler har ikke bursdag, vi snakker om kalenderår, der av K’en. På engelsk heter 2K fugler 2y ?
   Hilsen Morten

    • Bjørg S10. april 2016 kl 21:12
    • Svar

    Tror du misforstår meg… eller jeg misforstår deg 🙂 Jeg kjenner benevnelsen, og vet at 2k betyr andre kalenderår. Synes jeg måtte protestere når du samtidig kaller dem 2-åringer, for de er da vitterlig ett år på tidligsommeren som 2k. Men skitt, au! 🙂

    1. Jeg er helt enig i at de er ett år på tidligsommeren slik du skriver, og jeg burde kanskje ikke blande sammen 2K og toåringer. Kanskje jeg burde kalle de «andreåringer» i stedet 🙂

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.