Hekkende løvmeis

Tidligere i vår ble løvmeiskassene mine på Finnsrud rensket og gjort klar for eventuelle hekkende løvmeispar. Etter en vellykket hekking med to unger i fjor, var det lov å håpe på positivt resultat i år også. Jeg har observert minst to løvmeiser gjennom hele vinteren, og sånt kan det jo bli unger av om alt klaffer. I kassa fra i fjor var det laget til et reir, men det var ingen fugl eller egg å se. I en av de andre derimot lå det en løvmeis på egg allerede.

løvmeis-på-egg-01052016

Dette var en positiv overraskelse, og det så ut til at det var godt med egg som ble varmet under fuglekroppen. Det som ikke var så bra var at selve kassefronten hadde fått en skikkelig sprekk. Gråoren den hang på hadde nok bråvokst nå på våren, og kassa hadde gitt etter i stedet for pinnene jeg la mellom ståltråden og trestammen. Innflyvingshullet blir også litt større nå, og det er heller ingen fordel. Om flaggspetten ser dette kan den få blod på tann (eller nebb) og prøve å bryte seg inn.

Kanskje går det bra, jeg løsnet litt på ståltråden i tilfelle ora ville ekspandere mer. Kanskje burde jeg tette sprekken også, da det nesten er glipe helt gjennom. Jeg får i hvert fall følge nøye med fremover.

kassesprekk

Disse knøttsmå kassene virker å passe godt for løvmeis, og det har ikke vært andre arter i noen av dem. Til neste år blir det fler, da med metall rundt innflyvingshullet

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.