«

»

Strekmåler

Strekmåler (Angerona prunaria) er både lokal og temmelig sjelden nord til den sørligste delen av Hedmark. Den finnes også enkelte steder på Sørlandet vest til Kristiansand. Vingespenn 39-52 millimeter, hunnen noe større enn hannen. Larvene lever på ulike løvtrær og busker, flyvetiden er fra juni til midten av juli. Strekmåler trives i miljø med løvtrær, kratt, lysninger og myr. De karakteristiske mørke strekene kan variere mye i intensitet og omfang. Strekmåler er i familien målere (Geometridae).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>