Insekthotell

Det tok litt tid, men insekthotellet er nå ferdig og hengt opp. Resultatet synes jeg ble bra. Den utvalgte plassen ble stabbursveggen som vender mot hagen og gårdsplassen. Så er det bare å se om det blir noe trafikk av summende store og små insekter.

insekthotell

insekthotell

2 kommentarer

    • Ola9. mai 2016 kl 21:22
    • Svar

    Dette så spennende ut. Kan du ikke fortelle mer om hvordan du har laget denne? Hadde vært gøy å prøve det samme.

    1. Hei, Ola. Selve ramma er satt sammen av plank med bredde 148,5 mm og tykkelse 22 mm. Bredden på hotellet er ca. 50 cm, og høyden til spissen av taket er ca. 93 cm. Taket er satt sammen av to planker ned på hver side, vinkel 45 grader. Disse er bredere enn dybden på resten for å få et takutspring. I spissen ser du en 1 1/2″ x 4″ så taket har litt mer å festes i. Antall rom og vinkler kan man jo bestemme selv. Inne i selve huset er det små og store kubber fra løvtrær. Disse har jeg boret diverse hull i, fra 3-5 mm. Så er det bambus skjært i biter og buntet sammen sammen med blomstertråd for at de skal holde seg i ro. Det er også hule kvister fra en annen plante. Videre er det bark, kongler, langtrevlet flis, siv, strå, knust takstein og to keramikkpotter med hull, baksiden av hotellet er tettet med tykk, svart vindpapp som er stiftet på. Foran har noen av rommene fått rutet netting for at fugler ikke skal komme inn og ta materiale eller noen av «gjestene». Håper du fikk noen nyttige detaljer, ellers er det bare å spørre mer. Lykke til ??

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.