Vendehals

Da har jeg vært så heldig å få besøk av vendehals igjen. De dukker gjerne opp i starten av mai, og som i fjor fløy det en i nettet under ettermiddagens ringmerkingsøkt i Snipen. Ved siden av ulike tegninger i fjærdrakta, er fargen på iris et viktig kjennetegn ved aldersbestemming av vendehals. På bildet ser vi at det er litt mørkere rødbrunt rundt pupillen, mens den lysere fargen dominerer helt ut mot kanten. Dette tilsier en 2K. Hos en eldre fugl ville den rødbrune fargen dominert hele irisen.

vendehals

Her er et bilde av ryggen til den samme fuglen

vendehals-rygg

Så legger jeg ved to videoer av den samme fuglen, tatt i litt forskjellig kveldslys

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.