Kontroll av løvmeishekkinger

16. mai ble det tid til sjekk av kasser for å se om det var noen løvmeishekkinger på gang. I tillegg til den ene jeg allerede hadde funnet, viste det seg å være to andre kasser med hekkende løvmeis. Et blåmeispar hadde også  okkupert en av kassene.

I kassa med sprekt front var det nå fem nyklekte løvmeisunger. Sprekken var nå så stor at det var direkte innsyn enkelte steder, så jeg lagde en quick-fix med en tynn kvist som ble presset inn og under ståltråden, så langt opp mot innflygingshullet jeg turte. Løsningen ble straks godtatt av en av de voksne fuglene som fløy inn rett etterpå.

løvmeiskasse

I en av de andre kassene var det nå sju egg, og i en tredje skjulte en omsorgsfull forelder nyklekte unger av foreløpig ukjent antall. Alle kontrollene var over i løpet av få sekunder for å forstyrre minst mulig.

løvmeisegg

løvmeisreir

Til slutt legger jeg ut to bilder som viser hvordan en typisk løvmeislokalitet kan se ut. Frodig løvskog og litt fuktig område, gjerne med bratte kløfter i terrenget med en liten bekk.

løvmeis-lokalitet

løvmeis-lokalitet-2

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.