Vendehals på egg

I vår hang jeg opp to kasser spesielt tilpasset vendehals. På en sjekkerunde for noen dager siden oppdaget jeg fire vendehalsegg i den ene kassa, litt overraskende siden jeg ikke hadde sett noe fugl den siste tiden. En mulighet var at noe kunne ha skjedd og eggene var forlatt. For å finne svaret kontrollerte jeg kassa igjen i dag, og der lå jammen en vendehals og ruget. Om alt går som det skal blir det kanskje et kull vendehalsunger i Snipen igjen i år.

vendehals-egg-24052016

Da jeg hang opp kassa la jeg et lag med flis i bunnen. Etter det har det nok vært meis som har startet reirbygging før vendehalsene tok over og la eggene sine på toppen.

vendehals-kasse-27052016

vendehals-kasse-miljø-27052016

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.