Ung og gammel rosenfink

Jonas Langbråten og jeg møttes ved Vingersjøen for å lete etter rosenfink, og kanskje fange inn noen for ringmerking. Vi ringmerket noen rosenfinkhanner her i månedskiftet mai-juni 2012, og tanken var å se om det var mulig om noen av disse fortsatt kommer tilbake hit etter fire år.

Vi hørte raskt en syngende hann, og dermed var det bare å sette opp nett med lokkelyd. Ikke lenge etter gikk det en ung hann i nettet. Den unge rosenfinkhannen har ikke fått den røde, karakteristiske fargen enda. Denne kommer oftest i fuglens tredje leveår, og vi bestemte den derfor til 2K.

rosenfink-2K

rosenfink-2K-rygg

Rett før vi fanget ungfuglen hørte vi enda en hann, og mens vi merket den første gikk også denne i nettet. Det skulle vise seg å være akkurat det vi lette etter, en av de voksne hannene vi merket i 2012. Denne rosenfinken er nå altså en 7K+, og er så vidt vi vet den eldste registrerte rosenfinken i Norge. Den trekker ganske langt om vinteren, og har kanskje vært mer enn seks ganger frem og tilbake mellom India og Kongsvinger?

rosenfink-7K+

rosenfink-7K+-vingersjøen

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.