Sommerfugler på enga

Jeg gikk en tur for å se etter heroringvinge i dag. Det er like spennende hvert år å se om arten fortsatt holder stand, eller om den snart også forsvinner herfra for godt. Det tok ikke lang tid før jeg først fant tre, så to til på en annen del av enga like ved. Her er to bilder av forskjellige individer. Disse to hadde en liten variasjon på framvingen, den ene med en liten ring, den andre uten.

heroringvinge-på-blad-600

heroringvinge-solbad-600

Det var også noen andre arter på enga denne ettermiddagen. En litt sliten kløverblåvinge som har vært på vingene i flere uker allerede, satt og skinte i toppen av en engsoleie. Denne arten er det heller ikke så store forekomster av, og det er ikke hvert år jeg finner noen. Ringene på framvingen som øker i størrelse bakover, og rikelig med turkisgrønn farge, er typiske kjennetegn for kløverblåvinge. På engelsk heter den Green-underside Blue

kløverblåvinge-600

Jeg tar også med en litt mer vanlig art jeg fant. Engsmyger er en kjapp sommerfugl det ikke alltid er like lett å fotografere.

engsmyger-600

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.