Jaktende spurveugle

At det er mildt, opphold og lite vind samtidig er ikke alltid tilfelle i november. Det var noen timer på dagen i dag at muligheten for en ringmerkingsøkt åpnet seg, og jeg tok med meg utstyret til en av foringsplassene mine. Etter en liten stund med ringmerking av diverse meiser kom en spurveugle susende. Jeg rakk å se den noen sekunder før den gikk i mistnettet. Sannsynligvis hadde den siktet seg inn på en blåmeis, men jakten fikk en brå slutt og den ble liggende i nettlomma i stedet.

spurveugle

Da jeg hentet den ut av nettet så jeg at den var ringmerket fra før, av meg selv for drøyt to måneder siden ikke langt unna. Den var i godt hold og har trolig god mattilgang i området. Etter et lite videoklipp ble den sluppet løs igjen:

 

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.