«

»

Ospesvermer

Ospesvermer (Laothoe populi) er en vanlig sommerfugl nord til Helgeland, og den er også funnet i Troms. Vingespenn 72-92 millimeter, og flyvetiden er fra midten av mai til ut juli.  Larven lever vanligvis på osp, men også andre arter som selje, poppel, vier og pil. Ospesvermer finnes stort sett overalt der disse plantene vokser, bortsett fra i fjellet. Den tiltrekkes lett av lys, og er derfor ingen uvanlig gjest i lysfeller. Ospesvermeren tilhører familien tussmørkesvermere (Sphingidae).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>