«

»

Død vintererle

Denne døde vintererlehannen fant jeg midt i vegen på vei til jobb på fredag. Den var hel og fin, så jeg tok den med i bilen og la den i fryseren. Dagen etter var det nemlig årsmøte i ringmerkingsklubben, og der kunne vi studere den og etter hvert gi den videre til en fjærsamling. Fettprosenten viste at fuglen var i ganske godt hold, og den så ellers frisk og fin før den sannsynligvis ble truffet av en bil.

Vintererle er i familien erler, sammen med blant annet linerle. De kommer hit på senvinteren eller tidlig vår mens det enda er litt snø. Hannene som regel først, så hunnene ei uke eller to etter. Vintererla kan også overvintre enkelte steder i lavlandet om den har tilgang til åpent vann og mat i form av insekter

Død vintererle hann

Gult og fint brystparti

Lang stjert, gul overgump og grålig rygg

Død vintererle hann sett fra siden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>