Sangsvanefamilie på vandring

Denne sangsvanefamilien med tre små unger trasket grøftelangs da jeg møtte de i går morges. De hadde forlatt Opptjennet i Eidskog og satt kursen mot Nessjøen, et par kilometer unna. Det tok mange timer før de kom frem på kvelden, og turen var nok risikabel. Bare to dager før så jeg løse hunder langs vegen, og de som kjenner strekningen vet at den er svingete og uoversiktlig.

Sangsvanefamilie på vandring langs veien

Det samme gjorde dette paret i fjor. Da oppdaget jeg dem nesten halvveis, også da gående grøftelangs. For tre år siden så jeg det ikke, men da forsvant de brått noen dager etter klekking og sannsynligvis dro de samme vei. Hvorfor de gjør dette vet jeg ikke, men det må vel ha noe med mattilgang og/eller hekkeplass å gjøre.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.