«

»

Spøkelsesroteter

Spøkelsesroteter (Hepialus humuli) finnes nord til Nordland, men mangler på deler av Sørlandet og Vestlandet. Vingespenn hos hannen er 43-61 millimeter, hos hunnen 50-70 millimeter. Larvene lever på røttene hos forskjellige planter. Flyvetiden er i juni og juli. Hannene utfører med sine hvite vinger en spøkelsesaktig dans over enga i skumringen. Spøkelsesroteter trives på enger, gjerne litt fuktige slåttenger. Mens hannen har helt hvite vinger er hunnens vinger gulaktige med innslag av rødt. Spøkelsesroteter tilhører familien rotetere (Hepialidae).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>