«

»

Større båndmetallfly

Større båndmetallfly (Diachrysia chrysitis) er vanlig nord til Helgeland. Vingespenn 34-40 millimeter. I motsetning til mindre båndmetallfly er de to lysegrønne tverrbåndene på framvingen adskilt. Den er også i snitt noe større. Larvenes vertsplanter er nesle og ulike planter i leppeblomstfamilien, som tvetann og døvnesle. Flyvetiden er fra slutten av juni til ut august. I siste delen av perioden er det muligens en andregenerasjon som opptrer i de sørlige delene av landet. Større båndmetallfly trives i ulike biotoper, både i skog og kulturlandskapet. Den er i familien nattfly (Noctuidae).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>