«

»

Mindre båndmetallfly

Mindre båndmetallfly (Diachrysia stenochrysis) er temmelig vanlig nord til Nord-Trøndelag. Vingespenn 34-40 millimeter. Til forskjell fra større båndmetallfly er de to lysegrønne tverrbåndene på framvingen forbundet med hverandre. I snitt er mindre båndmetallfly noe mindre enn større båndmetallfly. Larvenes vertsplanter er trolig nesle og ulike arter i leppeblomstfamilien, det vil si de samme som for større båndmetallfly. Grunnet forveksling mellom artene er likevel dette noe usikkert. Flyvetiden er fra midten av juni til og med juli. Den trives i forskjellige biotoper, både i skog og kulturlandskapet. Mindre båndmetallfly tilhører familien nattfly (Noctuidae).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>