Brun bjørnespinner

Brun bjørnespinner (Arctia caja) er vanlig på Sørlandet og den sørlige delen av Østlandet. Den mangler over store deler av Vestlandet og Trøndelag, men er funnet langs kysten av Nordland og i Trømsø. Larvene lever på ulike trær, busker og urter. Flyvetiden er fra juli til midten av august. Vingespenn fra 46-71 millimeter. Brun bjørnespinner trives i ulike åpne biotoper som enger, strender, lyngheier og hogstflater. Den hører til familien nattfly (Noctuidae).

1 kommentar

    • Jan vedå on 28. juni 2018 at 20:54
    • Svar

    Hei
    Tok bilde av en i døren inn til kontoret på Kværner stord 26.06.2018

Legg igjen en kommentar

E-post adressen din vil ikke bli offentliggjort.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.