«

»

Gråbrun tigerspinner

Gråbrun tigerspinner (Diaphora mendica) er temmelig vanlig på Sørlandet og det sørlige Østlandet nord til Hadeland i søndre Oppland. Vingespenn 26-37 millimeter. Larvene lever på ulike urter og busker. Flyvetiden er fra midten av mai til ut juni. Den hvite hunnen (nederste bildet) kan ses flyvende om dagen i solskinn. Den kan forveksles med den hvite punkttigerspinneren, men antallet mørke punkter er færre. Gråbrun tigerspinner trives i tilknytning til åpen skog, enger, hogstflater og lysninger. Den tilhører familien nattfly (Noctuidae).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke følgende HTML tagger og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>