Gråspett på tunet

Gråspett, hann

Nok en gang fikk vi besøk av gråspett hjemme på tunet, og den var heller ikke denne gang særlig velvillig når det kom til fotografering. Den satt seg i tuntreet midt på gårdsplassen og kikket ned på oss, halvveis gjemt bak alle greinene. Jeg hadde håpet at den kunne ta i bruk fóringsplassen, men den nøyde seg med å fly over noen ganger selv om det var mye der som burde friste en spettefugl. Gråspetten på bildet er en hann. Den røde panneflekken er et sikkert tegn som skiller kjønnene. Ellers ligner gråspetten ganske mye på grønnspett, men når man har sett (og hørt) den noen ganger kjenner man den etterhvert igjen. Mine observasjoner av gråspett blir rapportert til den lokale rapport og sjeldenhetskomiteen (LRSK) for Hedmark via artsobservasjoner.no.

Legg igjen en kommentar

E-postadressen din vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.