Om denne siden

Foto: Jonas Langbråten

Foto: Jonas Langbråten

Du har nå kommet til Morten Nysveens hjemmeside. Her finner du først og fremst bilder og tekster fra naturopplevelser i Eidskog. Det kan være fra turer i nærmiljøet, eller fra prosjekter som ringmerking, lysfellefangst og fuglekassestier. Er jeg på tur andre steder i landet skriver jeg gjerne om det også.

At jeg er glad i friluftslivet kan med sikkerhet spores tilbake til en oppvekst hvor naturen var både lekeplass og feriested. Skog, fjell og skjærgård gjennom hele året ga solid grobunn for mine interesser for artsmangfold og naturfilosofi. Etterhvert ble også kameraet en selvsagt del av turutstyret, noe som har resultert i et brukbart arkiv av naturbilder. Selv om bildene aldri kan gjengi naturopplevelsene i sin helhet egner de seg godt til dokumentasjon av arter og hendelser, og ikke minst til mimring etter hvert som tiden går. Noen av bildene mine har også funnet veien til forskjellige tidsskrifter, eller til annet bruk i naturfaglige sammenhenger.

Alt som skrives og legges ut på hjemmesiden min blir kvalitetssikret etter beste evne, men jeg kan likevel ikke utelukke at feil kan forekomme. Om det er noen som har spørsmål eller meninger om innholdet, så er det bare å ta kontakt.

Eidskog

Eidskog kommune ligger lengst sør i Hedmark fylke, og grenser til Sverige i øst. Kommunens areal er på 642 kvadratkilometer hvor godt over halvparten består av produktiv skog. Folketallet er på litt over 6000 innbyggere, og Skotterud regnes som kommunesenter. I tillegg finner du tettstedene Vestmarka, Magnor, Tobøl, Åbogen, Matrand og Finnsrud.

Naturen i Eidskog har mange flotte opplevelser å by på. Det varierte landskapet med åser, myrer, skog, sjøer og vassdrag gir mange muligheter for naturinteresserte. Mange av kommunens innbyggere er selvsagt opptatt av naturen gjennom jakt, fiske og annen type friluftsliv. Den kjente vandringsruten Finnskogleden har sitt sydlige endepunkt på Morokulien ved Magnor. Herfra går den nordover hele veien til Søre Osen i Trysil, en tur på omtrent 240 kilometer. Leden går gjennom Finnskogen både på norsk og svensk side av grensen, og på veien kan man få innblikk i den gamle finnekulturen i området i tillegg til mange flotte naturopplevelser.

Eidskog kommunes hjemmeside